(1)Κυκλική Οικονομία στην Κύπρο: Νέα Ευκαιρία για ΜμΕ, (2)Πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας: Οφέλη για τις Κυπριακές Επιχειρήσεις, (3)Πώς οι ΜμΕ μπορούν να Ενισχύσουν την Ανταγωνιστικότητά τους με το Σχέδιο Κυκλικής Οικονομίας, (4)Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για Μ

Articles

Μετεξελίσσωντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Σχέδιο Δράσης για την Κυκλική Οικονομία

Μετεξελίσσωντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Σχέδιο Δράσης για την Κυκλική Οικονομία

Η Κύπρος πρωτοπορεί με το Σχέδιο Κυκλικής Οικονομίας, μια στρατηγική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ). Υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, οι επιχειρήσεις ανοίγουν νέους ορίζοντες ανάπτυξης και καινοτομίας, ενώ παράλληλα μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Σημείωση:

*Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους ενδιαφερομένους, είναι η συμπλήρωση του προκαταρκτικού ερωτηματολογίου: https://forms.gle/1eonkpMWcb7M92Ng8

Με την συμπλήρωση και υποβολή του εν λόγω ερωτηματολογίου, αρμόδιος λειτουργός θα επικοινωνήσει το συντομότερο μαζί σας για περαιτέρω συζήτηση.

 

Μέσω της υιοθέτησης πρακτικών κυκλικής οικονομίας, οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη, όπως:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής και αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
  • Βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  • Ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Ενίσχυση της φήμης της επιχείρησης και προσέλκυση νέων πελατών.

Το Σχέδιο απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ΜμΕ από όλους τους τομείς της οικονομίας, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας, της πρωτογενούς παραγωγής γεωργικών/κτηνοτροφικών προϊόντων και της παραγωγής οίνων και ξυδιού.

Το σχέδιο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιλέξιμων δαπανών, παρέχοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επενδύσουν σε τομείς όπως:

  • Προμήθεια καινούριων μηχανημάτων και εξοπλισμού που προωθούν την αποδοτικότητα των πόρων και τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών.
  • Απόκτηση καινούριων οχημάτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες της επιχείρησης και συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία.
  • Ανάπτυξη μελέτης σκοπιμότητας που θα αξιολογήσει την υφιστάμενη κατάσταση της επιχείρησης και θα σχεδιάσει τη μετάβασή της σε ένα κυκλικό μοντέλο.
  • Λήψη εξειδικευμένης επιχειρηματικής καθοδήγησης (business coaching) σε θέματα κυκλικής οικονομίας.
  • Εκπαίδευση του προσωπικού σε πρακτικές κυκλικής οικονομίας.

Το ποσοστό χρηματοδότησης ανέρχεται στο 50% των επιλέξιμων δαπανών, με μέγιστο ποσό χορηγίας τις €400.000.

Περίοδος υποβολής: μέχρι 30/09/2024 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού

Δείτε το Infographic.

Με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην υποστήριξη και ανάπτυξη επιχειρήσεων μέσω της εκμετάλλευσης Ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων και άλλων προγραμμάτων χρηματοδότησης, ο συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting παρέχει την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη και υποστήριξη στους επιχειρηματίες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Η εμπειρία του οργανισμού περιλαμβάνει τη συνδρομή τεχνογνωσίας στην επεξεργασία, την διαχείριση και υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση καθώς και την ανάπτυξη επιχειρηματικών πλάνων και μελετών σκοπιμότητας.

Print

FinHub Cyprus

Empowering businesses, accountants, lawyers and tax experts across Cyprus

Phone: +357 25 080 495

Email: support@finhub.com.cy


@ 2024 by FinHub.com.cy  |  Privacy Statement  |  Terms of Use