Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων 2024

Articles

Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων 2024

Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων 2024

Σημειώσεις:

  • Οι πιο κάτω πρόνοιες, στηρίζονται στην τελευταία προκήρυξη του σχεδίου (2023). Με την νέα προκήρυξη, πιθανό να διαφοροποιηθούν.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους ενδιαφερομένους αιτητές, ειναι η συμπλήρωση του προκαταρκτικού ερωτηματολογίου: https://forms.gle/x1HKdfqbFMmmJfv16

 

Με την συμπλήρωση και υποβολή του εν λόγω ερωτηματολογίου, αρμόδιος λειτουργός θα επικοινωνήσει το συντομότερο μαζί σας για περαιτέρω συζήτηση.

 

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) ανακοινώνει το Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων για το 2024. Το σχέδιο αυτό, με χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στην ενίσχυση της ψηφιακής μετάβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) στην Κύπρο, παρέχοντας οικονομική στήριξη για επενδύσεις σε τεχνολογίες και υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για το 2024 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

 

Δικαιούχοι του σχεδίου είναι οι υφιστάμενες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ΜμΕ που επιθυμούν να επενδύσουν σε ψηφιακή αναβάθμιση, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και οι νέες ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου ή/και προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών (π.χ., τεχνητή νοημοσύνη, blockchain).

 

Το σχέδιο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δαπανών που σχετίζονται με την ψηφιακή αναβάθμιση, όπως:
1. Εξοπλισμός: Προμήθεια καινούργιου εξοπλισμού δικτύου, εξυπηρετητών, δικτύων αποθήκευσης και άλλων συσκευών που απαιτούνται για τη ψηφιακή αναβάθμιση.

2. Λογισμικά ''Off the Shelf'': Αγορά άδειας χρήσης λογισμικού για εγκατάσταση σε υπολογιστή ή χρήση μέσω cloud.

3. Εξειδικευμένα Λογισμικά και Υπηρεσίες: Ανάπτυξη εξειδικευμένων λογισμικών, συστημάτων ERP, CRM, εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου, υπηρεσίες παραμετροποίησης, εγκατάστασης και εκπαίδευσης.

4. Άλλες Δαπάνες: Δαπάνες για ψηφιακή διαφήμιση και προώθηση (μόνο για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου), υπηρεσίες συμβούλων για την ανάλυση αναγκών και την υποβολή της αίτησης.

 

Η ένταση της χορηγίας αναμένεται να ανέλθει στο 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού, με ανώτατο ποσό τις €50.000. Για επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, η ένταση αναμένεται να αυξηθεί στο 60%, με ανώτατο ποσό τις €60.000. Για τις λεπτομέρειες των εν λόγω στοιχείων αναμένεται η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ).

 

Η υλοποίηση της επένδυσης θα πρέπει να γίνει εντός 12 μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής επιστολής.

 

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι του 2024. Συνιστάται στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του οργανισμού μας για την ακριβή ημερομηνία έναρξης και λήξης.

Δείτε το Infographic.

 

Με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην υποστήριξη και ανάπτυξη επιχειρήσεων μέσω της εκμετάλλευσης Ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων και άλλων προγραμμάτων χρηματοδότησης, ο συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting παρέχει την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη και υποστήριξη στους επιχειρηματίες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Η εμπειρία του  ργανισμού περιλαμβάνει τη συνδρομή τεχνογνωσίας στην επεξεργασία, την διαχείριση και υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση καθώς και την ανάπτυξη επιχειρηματικών πλάνων και μελετών σκοπιμότητας.

Print

FinHub Cyprus

Empowering businesses, accountants, lawyers and tax experts across Cyprus

Phone: +357 25 080 495

Email: support@finhub.com.cy


@ 2024 by FinHub.com.cy  |  Privacy Statement  |  Terms of Use